Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het Rotterdamse Pieter Pot, de supermarkt die alles in glazen potten levert om verpakkingsmateriaal te besparen, gaat wellicht binnenkort internationaal uitbreiden. Ze haalde afgelopen week een kapitaal van 9 miljoen euro op. Dankzij impact-investeerder ETF Partners.

Pieter Pot

Pieter Pot werd in 2019 opgericht door Jouri Schoemaker (31) en Martijn Bijmolt (29). Toentertijd reden de twee heren nog op hun bakfiets door de Rotterdamse straten om hun bestellingen af te leveren. Het concept: geen verpakkingsmateriaal, maar alles in glazen potten. Verpakkingsmaterialen zorgen namelijk voor ruim 20 procent van de vervuiling die we terugvinden in onze natuur en oceanen. “Daar moeten we vanaf,” zegt Schoemaker in het persbericht. Het blijkt een succesvolle formule, want inmiddels lijken grote producenten zoals Heinz, Unilever en Nestlé ook om om hun voeding ook in de glazen potten te gaan leveren.

Oprichters Pieter Pot. Bron: De Wereld van Morgen.

Eerst nog op de wachtlijst

Dat Pieter Pot het goed doet, blijkt ook uit de wachtlijst die het bedrijf inmiddels moet hanteren. Er is zoveel animo voor de circulaire supermarkt dat je tegenwoordig best wat geduld moet hebben om je boodschappen te laten leveren. Hoe lang je gemiddeld op de wachtlijst staat wordt niet vermeld. Van de wachtlijst af? Dan kan het bestellen beginnen. Je neemt je boodschappen af via de website en betaalt vervolgens statiegeld over de glazen potten. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat de potten ‘circulair blijven’. Deze kun je bij de volgende bestelling weer mee geven.

Nieuwe investeringsronde

Bovendien heeft Pieter Pot grootse toekomstplannen. Die waarschijnlijk binnenkort al gerealiseerd kunnen worden. In een nieuwe investeringsronde haalde het bedrijf 9 miljoen op. De nieuwe investering is voor een groot deel afkomstig van ETF Partners. Maar ook Innovation Quarter, SHIFT Invest en Future Food Fund investeren in het bedrijf. De laatste twee Nederlandse fondsen staken al eerder geld in het bedrijf. Naast groei in Nederland en het wegwerken van de wachtlijst, wil het Nederlandse bedrijf ook de grens over. Vorige maand opende Pieter Pot al in België. Voor begin 2022 staat ook een ander West-Europees land op de planning. Welk land precies, is nog even geheim. 

Wil je meer lezen over duurzame alternatieven? Lees dan hier verder.