Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Luchtreinigers zijn er in alle soorten en maten, maar inmiddels komen er ook meer duurzame opties op de markt. Met de focus op duurzaamheid en natuurlijke luchtreiniging, heeft het bedrijf genaamd Briiv een minimalistisch product in ontwikkeling.

Luchtkwaliteit

We zijn er vaak niet bewust van, maar de kwaliteit van de lucht die we inademen kan best belangrijk zijn. De kwaliteit van de lucht kan direct effect hebben op je nachtrust, gezondheid en je ademhaling. Er zijn veel oorzaken voor luchtvervuiling die we zelf vaak helemaal niet merken, bijvoorbeeld fornuizen tijdens het koken en ook kaarsen.

De nieuwe kamerplant

Gewone kamerplanten reinigen ook de lucht, je zou dus kunnen denken ‘Waarom koop ik niet gewoon meer kamerplanten?’. Nou Briiv is dus eigenlijk een kamerplant, alleen hebben ze deze een boost gegeven. Eén Briiv staat gelijk aan 3034 medium kamerplanten. Zo kun je genieten van de voordelen van planten, zonder alle zorg die erbij komt kijken.

Smart Design

Briiv ontwikkelt dus een nieuw type luchtreiniger. Deze is geïnspireerd door de natuur en werkt door middel van nanotechnologie. Met veel steun vanuit meerdere crowdfundingplatforms lijkt het product een succes te worden. Er wordt gebruik gemaakt van 100% vernieuwbare en natuurlijke materialen om de lucht te filteren. Inmiddels heeft het product al een Red Dot en Gold A`Design awards gewonnen.

Het design is erg modern en minimalistisch, iets wat we in deze tijd een klein beetje verwachten van innovatieve producten. Om de plant zit glas waardoor het ook erg mooi is om naar te kijken. Door de kleine vormfactor is Briiv perfect voor op een bureau of op kantoor, of gewoon in huis.

Luchtfilters

De luchtfilters zijn 100% biologisch afbreekbaar en kunnen dus, in tegenstelling tot standaard lucht filters, worden gerecycled. De filters van Briiv bestaan uit vier lagen, de bovenste twee lagen zijn van duurzaam mos en natuurlijke kokosnoot vezels. Onder deze lagen zit een laag hennep met houtskool die alle schadelijke vluchtige organische stoffen opvangt. Er wordt ook gebruik gemaakt van innovatieve stof, gemaakt van een koolstofvezel die even effectief is als plastic filters. Deze stof vangt onder andere schadelijke deeltjes en bacteriën op.

Door al deze filters helpt Briiv met hooikoorts en allergieën en zorgt het ervoor dat vervelende geuren worden opgevangen. Hierdoor kan je genieten van de lucht, in huis of op kantoor. Dit kan een voordeel geven in focus en kan je dus met een beter gevoel je dag door.

Integratie

Hier komt ook nog eens bij kijken dat de reiniger een ingebouwde speaker heeft. Je kunt hem koppelen aan je smartphone en er is zelfs integratie voor Alexa en Google Assistant doormiddel van een app. Er is dus niet alleen gedacht aan de natuur, maar ook aan de technologische ontwikkelingen binnen smart homes.

Een plant zonder water

Briiv heeft volgens de ontwikkelaars een simpele setup. Na deze setup heeft Briiv geen zorg meer nodig, je hoeft hem helemaal geen water te geven. Dit is dus perfect voor de mensen die geen planten hebben omdat ze vergeten om de plant water te geven. Met Briiv hoef je niet te zorgen voor je plant maar geniet je wel van alle voordelen die een plant met zich meebrengt.

Wil je meer lezen over duurzame producten? Lees dan hier verder.

Beeld: Briiv