Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Van Hello Fresh tot Marley Spoon en Picnic. Steeds meer consumenten kiezen voor maaltijd- en boodschappenboxen. Waarom ook niet? Met een paar klikken op de knop heb je binnen no-time je boodschappen in huis. Het is tijdbesparend, makkelijk en snel. Maar kan dat ook duurzaam? Dat kan zeker. In dit artikel introduceren we: Boerschappen. 

Maaltijdboxen 

Maaltijd- en boodschappenboxen zijn in populariteit enorm toegenomen sinds de coronacrisis en de lockdowns in Nederland. Steeds meer huishoudens kiezen voor het gemak van een kant-en-klare maaltijdbox die thuis wordt bezorgd. Zo kan dat ook bij Boerschappen. Maar dan wel nét ietsje anders dan je gewend bent. Boerschappen is in 2013 opgericht door Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse.  Het concept focust zich op verse boodschappen, direct van boer naar bord. Daarmee hoopt Boerschappen Nederlanders gezonder en beter te laten eten. 

Bij Boerschappen komen de producten dus dírect van het land. Zonder winkels, zonder verspilling, vervuiling of driedubbele marges. 

Boerschappen

Boerschappen levert  vers voedsel direct van de Brabantse boeren naar jou thuis. Groenten, fruit, vlees, vis en zuivel, de boxen bevat alles wat je nodig hebt. Bovendien zijn alle producten altijd dagvers. En krijg je alleen maar seizoensproducten geleverd. Elke ochtend haalt Boerschappen de producten op bij de boer en dezelfde dag nog heb jij alles in huis. Je kan er voor kiezen om de box op te halen of thuis te laten bezorgen. Door heel Nederland. 

Het belang van de boer

Middels Boerschappen wil het bedrijf meer aandacht voor boeren creëren. “Boeren zijn belangrijk” stelt Boerschappen dan ook. De agrarische sector staat in Nederland onder spanning. Willen we de klimaatdoelstellingen halen, dan moet er best wat veranderen binnen de landbouw. Boerschappen werkt daarom alleen maar samen met boeren die oog hebben voor een groene toekomst.

Alle boeren die zijn aangesloten bij Boerschappen werken volgens dezelfde kernwaarden: liefde voor de natuur én het product. Kwaliteit en dierenwelzijn staat daarbij hoog in het vaandel. Zo werkt Boerschappen alleen maar samen  met boeren die natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken in plaats van chemische. Ook worden er boeren geselecteerd die geen antibiotica gebruiken voor hun dieren, tenzij het leven van het dier in gevaar komt. De meeste boeren dragen het biologische keurmerk. Alle boeren gaan door een strenge selectie waarin de kernwaarden centraal staan. 

Meer lezen over een duurzamere leefstijl als consument? Lees dan hier verder.