Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zonnebrillen zijn een onmisbaar modeaccessoire. Ze zijn niet alleen trendy, maar beschermen ook onze ogen tegen de schadelijke stralen van de zon. Helaas worden traditionele zonnebrillen vaak gemaakt van niet-duurzame materialen en volgen ze een “make-and-break” model, waarbij goedkopere zonnebrillen vaak slechts kort worden gebruikt en daarna worden weggegooid zonder enige vorm van recycling. Dit leidt tot aanzienlijke negatieve gevolgen voor het milieu. Gelukkig is er nu ook een alternatief. Bluxer maakt namelijk houten zonnebrillen, waarbij stijl en duurzaamheid hand in hand gaan.

Niet-duurzame materialen

Het produceren van traditionele zonnebrillen gaat vaak gepaard met het gebruik van plastic en andere niet-duurzame materialen, die bijdragen aan de groeiende hoeveelheid afval en plasticvervuiling. Bovendien belanden veel goedkope zonnebrillen na een kort gebruik op stortplaatsen, waar ze honderden jaren kunnen blijven liggen voordat ze uiteindelijk ontbinden. Dit heeft een verwoestend effect op ecosystemen en biodiversiteit. Goedkopere zonnebrillen worden bovendien maar relatief kort gebruikt en daarna weggooit. Het recyclen van een zonnebril gebeurt bijna nooit.

Bluxer: zonnebrillen van hout

Daarom bedacht Bluxer een alternatief: zonnebrillen van hout. Hout is namelijk een hernieuwbare grondstof, wat betekent dat het kan worden geoogst zonder dat dit leidt tot uitputting van bronnen. Bovendien heeft het productieproces van houten zonnebrillen over het algemeen een lagere ecologische voetafdruk dan traditionele kunststofbrillen. Veel duurzame houten zonnebrillen, zoals die van het merk Bluxer, maken gebruik van FSC-gecertificeerd hout, wat betekent dat het afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Hierdoor wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt.

Een ander groot voordeel van houten zonnebrillen is dat elk paar uniek is. Hout is een natuurlijk materiaal met prachtige variaties in kleur en nerf, waardoor elke bril een eigen karakter krijgt. Hierdoor kunnen dragers niet alleen genieten van een trendy en tijdloze stijl, maar ook van een persoonlijk tintje dat plastic brillen niet kunnen evenaren.

Hippe Houten Zonnebril Gepolariseerd UV400 Lens

Neem bijvoorbeeld deze hippe houten zonnebril met gepolariseerd UV400 Lens, die sinds kort verkrijgbaar is op Bol.comh. Niet alleen biedt deze zonnebril een hippe en unieke look, maar dankzij de UV400-lens biedt deze zonnebril ook extra bescherming tegen schadelijke UV-stralingen. We weten allemaal dat fel zonlicht niet alleen ongemakkelijk kan zijn voor onze ogen, maar ook schade kan veroorzaken aan het gevoelige bindvlies en hoornvlies. Met onze zonnebril kun je met een gerust hart genieten van de zon, wetende dat je ogen goed beschermd zijn en dat ook nog eens in stijl.