Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Al jaren voert de Plastic Soup Foundation campagne tegen microplastics. Eén van hun campagnes, Beat the Microbead, gaat nu de strijd aan met microplastics door middel van een app.

Er zijn tal van verzorgingsproducten zoals gezichtscrème en lippenstift, die minuscule stukjes plastic bevatten. Deze microplastics zijn dusdanig klein dat je ze met het blote oog nauwelijks kunt zien. Zo kunnen ze tijdens het douchen in het putje terecht komen en via het riool richting de oceaan gaan. Dit gebeurt omdat zelfs onze waterzuivering de microplastics helaas niet tegen kan houden. Eenmaal de oceaan bereikt, worden ze dan snel onderdeel van de plastic soep. Ook zeedieren krijgen de kleine stukjes plastic binnen. Daarnaast vormen de stukjes plastic mogelijk ook een gevaar voor onze eigen gezondheid.

De Plastic Soup Foundation hoopt met hun nieuwe campagne en app genaamd Beat the Microbead hier een einde aan te brengen.

Nooit meer producten met microplastics

De Plastic Soup Foundation vecht al jaren tegen de ongewenste microplastics. Het doel dat de campagne dan ook heeft is het voorkomen dat microplastics uit verzorgingsproducten in het milieu eindigen. Naast het aansporen van producenten om gebruik van deze plastics te ontwijken, proberen ze ook bewustwording bij consumenten te creëren. Dit laatste doen ze door lancering van hun nieuwe app, die dezelfde naam draagt als de bijbehorende campagne: Beat the Microbead. 

En hij is nog gratis ook!

De nieuwe app leest de ingrediëntenlijsten van de verpakking van je product en geeft zo aan welk product een van de 500 bekende soorten van microplastics bevat. Bij een rood scherm bevat je product één of meerdere soorten microplastics, bij een oranje scherm bevat het product twijfelachtige plastics en bij groen is je product compleet vrij van de plastics. Hiernaast beveelt de app je ook allerlei verschillende plasticvrije merken aan. Deze bevatten het ‘Zero-Plastic Inside’-keurmerk van de foundation. 

Download de app gratis uit Google Play of App Store

Wil je meer lezen over initiatieven die strijden tegen het plasticprobleem? Lees dan hier verder.