Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Miami Edison High School in Florida heeft een nieuw kunstgrasveld gekregen van Adidas. Het is niet zomaar een American Football veld, maar een veld dat onder andere bestaat uit 1,8 miljoen gerecyclede plastic flessen. Deze plastic flessen heeft Adidas verzameld van stranden, kustlijnen en verschillende afgelegen eilanden. Echt gras heeft uit ecologisch perspectief natuurlijk de voorkeur, maar als sportverenigingen de keuze willen maken voor kunstgras is dit in ieder geval een stap in de goede richting. 

Een veld van plastic flessen

De plastic flessen zijn recycled tot kleine plastic korrels die in het kunstgrasveld zitten. Deze bolletjes zorgen ervoor dat het veld bespeelbaar is. Daarbij bieden ze ook extra bescherming voor de spelers als zij over het veld rennen, glijden en vallen. Deze bolletjes zijn dus essentieel voor het spelen van American Football op het kunstgrasveld. Dan is het maar goed ook dat deze bolletjes zijn gemaakt van gerecyclede flessen uit de oceaan.

Zelf zegt Adidas hierover: ‘’Wij geloven dat door middel van sport wij de mogelijkheden hebben om levens te veranderen. Dit veld is een afspiegeling van de manier hoe wij dit voor elkaar willen krijgen. Het veld is voor deze jonge atleten meer dan een plek om op te spelen, het is bovenal een herinnering van onze collectieve verantwoordelijkheid om een einde te maken aan plastic afval.’’

Het doel van Adidas voor deze donatie is dus om het plastic afval in de oceanen verder onder de aandacht te brengen. Het laat zien dat bedrijven zelf ook veel kunnen doen om het probleem van de plastic soep op te lossen en daar het voortouw moeten nemen.

Adidas x Parley

Het maken van kunstgrasvelden uit plastic flesjes is niet het enige wat Adidas doet. Al langer hebben zijn een samenwerkingsverband met Parley For The Oceans, waarin zij samen vechten tegen de plastic soep. Parley Of The Oceans is een organisatie die is opgericht door Adidas om onder andere bedrijven te stimuleren en te helpen bij het tegengaan van plastic afval bij hun productie.

Samen met Parley produceert Adidas al kleding en schoenen die tot 75 % bestaan uit gerecycled plastic afkomstig uit de oceaan. Bij het productieproces van de kleding en schoenen word daarbij ook nog eens aanzienlijk minder water en stroom word gebruikt. Sinds het ontstaan van de samenwerking in 2015 zijn er al miljoenen schoenen op deze manier geproduceerd. Daarbovenop wil Adidas voor 2024 zorgen dat alle producten uit 100 % gerecycled plastic bestaan, met als uiteindelijk doel om plastic in zijn geheel te verbannen uit de productie. Way to go Adidas!