Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het Nederlandse initiatief THE WINE PACK verduurzaamt het drinken van wijn door biologische kwaliteitswijnen aan te bieden met bag-in-box verpakkingen. Door af te stappen van glas, kunnen wijndrinkers hun CO2 -uitstoot met maar liefst 80 procent verminderen. Het project is een samenwerking tussen enkele Nederlandse wijnliefhebbers en Europese wijnboeren, die hoogwaardige biologische wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje aanbieden. Lees hier alles over THE WINE PACK.

Duurzame wijn

Jeen Akkerman en zijn zoon Auke lanceerden onlangs het initiatief THE WINE PACK. Een vernieuwend wijnconcept dat duurzaamheid en kwaliteit combineert. Jeen Akkerman houdt namelijk evenveel van wijn als van onze planeet. Samen hopen vader en zoon dat we ons gedrag kunnen aanpassen om de planeet leefbaar te houden. Met THE WINE PACK kunnen wijnliefhebbers hun CO2-uitstoot met wel 80 procent verminderen. Een kleine, maar significante bijdrage aan de oplossing van een groot probleem. De CO2-besparing is te danken aan de lichtere en duurzamere verpakking van de bag-in-box.

80 procent minder CO2 uitstoot

Momenteel wordt het overgrote deel van de wijn geconsumeerd uit glazen flessen, wat zorgt voor een hoge CO2 -uitstoot. Traditionele glazen flessen vergen veel energie tijdens productie en recycling, waardoor er een hoge uitstoot ontstaat. Dit komt door de productie van glas bij hoge temperaturen van 1200°C en de recycling van lege wijnflessen die dezelfde hoge temperaturen vereist. Daarnaast dragen zware en inefficiënt gevormde glazen flessen bij aan hoge emissies tijdens transport. Door over te stappen naar bag-in-box wijnen, hoopt THE WINE PACK lekkere, duurzame én betaalbare wijn aan te bieden aan consumenten uit heel Europa.

Jeen Akkerman ligt toe: “Ons pak bevat 3 liter wijn, dat is evenveel als in 4 glazen flessen. Het verschil in CO2 uitstoot is ruim 4 kilogram. Als je alle wijn in de wereld in bag-in-box verpakt, bespaar je evenveel CO2 als de uitstoot van 10 miljoen auto’s; elk jaar weer. En als je 6 pakken van THE WINE PACK drinkt, bespaar je evenveel CO2 als een boom in een jaar produceert.”

THE WINE PACK

THE WINE PACK stelt met dit innovatieve project wijndrinkers in staat om te genieten van hoogwaardige biologische wijnen, terwijl ze tegelijkertijd hun CO2-uitstoot verminderen. Door het gebruik van duurzamere verpakkingen, biedt THE WINE PACK een aantrekkelijke en duurzame oplossing voor consumenten die op zoek zijn naar een milieuvriendelijker alternatief voor traditionele wijnflessen. De unieke boxen van THE WINE PACK zijn online te bestellen en bevatten elk 3 liter wijn, wat overeenkomt met 4 flessen wijn. De wijn blijft minimaal 30 dagen na openen vers. Bovendien is de wijn van THE WINE PACK 10 tot 40% goedkoper dan dezelfde wijn verpakt in een glazen fles. Op de website zijn alle details te vinden over het project.

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan SUNT Food opent eerste bananenfabriek ter wereld