Elk jaar worden er wereldwijd 3,2 miljard bomen gekapt. Dat terwijl deze bomen behoren tot ’s werelds oudste en meest koolstof- en biodiversiteitsrijke bossen. Daarom zet Canopy zich al meer dan 20 jaar in om bossen over de hele wereld te beschermen. Ze werken samen met grote merken om onduurzame toeleveringsketens te transformeren. Recentelijk maakte Canopy bekend dat het bedrijf heeft onlangs $60 miljoen aan financiering zal ontvangen van het Audacious Project. Hiermee kunnen zij zich nog meer in zetten op wereldwijd circulaire oplossingen tegen ontbossing stimuleren.
Wie is Canopy?
Canopy werkt al meer dan 20 jaar samen met grote merken om onduurzame toeleveringsketens te transformeren. De hoofdfocus van het bedrijf is om bossen over de hele wereld te beschermen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met diverse bedrijven uit verschillende soorten sectoren. Denk aan mode-, voedings- en drank-, schoonheids- en verzorgingsmerken, uitgevers en drukkers. Allerlei bedrijven die die traditioneel gebruik maken van papier of plantenpulp voor materialen zoals verpakkingen en viscose of textiel. Op dit moment heeft Canopy ruim 750 partners. Samen ontwikkelen ze nieuw beleid en zorgen ze voor nieuwe, circulaire materialen om oude en bedreigde bossen te beschermen. Zo heeft het bedrijf al zo’n 25 miljoen hectare bos in Indonesië, Canada en Noord-Amerika kunnen beschermen. Canopy is een van de meest effectieve non-profit milieuorganisaties geworden die bedrijven gebruikt om bedreigde bossen te beschermen.
60 miljoen vrijgekomen
Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het $60 miljoen (in dollars) aan financiering zal ontvangen. Dat krijgen zij van het Audacious Project. Het Audacious Project is een samenwerkingsinitiatief voor financiering dat gehuisvest is bij TED en dat op grote schaal maatschappelijke impact stimuleert. Elk jaar selecteren ze een groep oplossingen die werken aan het oplossen van ’s werelds meest dringende uitdagingen. Nu is Canopy aan de beurt. Zij zullen het geld gebruiken om wereldwijd de commerciële productie van koolstofarme en circulaire oplossingen te stimuleren. Canopy wil namelijk met deze financiering duurzamere sourcing-praktijken ontwikkelen, waarbij ze aangesloten bedrijven onafhankelijk willen maken van ontbossing.
Zo zet Canopy bijvoorbeeld in op de “Next-Generation-materialen”, dat zijn alternatieve stoffen, papier en verpakkingen die milieuvriendelijk en afkomstig uit afval zijn. Volgens het bedrijf hebben de NextGen-alternatieven gemiddeld 95 tot 130 procent minder broeikasgasemissies, gebruiken ze 88 tot 100 procent minder land en hebben ze vijf keer minder impact op de biodiversiteit.
Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan We gooien minder voedsel weg