Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

4x duurzame producten voor onder de douche (of in bad)

Duurzaamheid wordt voor steeds meer mensen belangrijk op verschillende vlakken. Ook de spullen in je badkamer kunnen een degelijk verschil maken. Wij hebben voor jou vier duurzame doucheproducten op een rijtje gezet, zodat je ook onder de douche jouw ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

1. De safety razor

De tijd van wegwerpscheermesjes is voorbij. Deze safety razor past precies bij jouw duurzame lifestyle aangezien hij bij normaal gebruik een leven lang mee gaat!

De mesjes en het handvat zijn gemaakt van 100% roestvrijstaal en dat scheelt weer plastic afval. Geen plastic scheermesjes meer die in de prullenbak belanden dus. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en deze is rosé goud: wauw!

2. Shampoo en conditioner bars

Voor deze shampoo en conditioner is geen plastic fles meer nodig. De producten zijn namelijk in de vorm van een bar die je tussen je handen nat laat worden en vervolgens in je haar masseert. Ook hier heb je maar een beetje van nodig. Wil je een keer helemaal iets anders? Kijk dan naar deze natuurlijke alternatieven voor shampoo.

De bars zijn duurzaam gemaakt en bevatten alleen natuurlijke ingrediënten zoals shea butter, cacaoboter, arganolie en kokosolie. Met jouw aankoop steun je tevens stichting Trees for All, die zich inzet voor het planten van bomen en het beschermen en herstellen van bestaande bossen.

3. Loofah spons

Scrub en schuim met deze loofah spons! Het is niet zo gek als je hier nog nooit van hebt gehoord, de sponzen worden namelijk gemaakt van een plant.

De luffaplant is familie van de komkommerplant en groeit erg snel. Wanneer de vruchten rijp zijn, ontwikkelen hierin vezels die na droging perfect zijn om te scrubben. De vruchten worden geoogst, geschild, gedroogd en gesneden en dit wordt allemaal met de hand gedaan. De spons is dus 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en vegan!

4. Loofy’s bodybar

Deze bodybar van Loofy’s is plasticvrij en vegan. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar en deze is speciaal gemaakt voor de droge huid. “Geen ingewikkeld gedoe, maar een zeep in vaste vorm waardoor het gebruik van een plastic douchegel-fles simpelweg overbodig wordt”, zoals ze zelf zeggen.

Het merk heeft als missie om het dagelijkse plasticverbruik terug te dringen. Door douchegel in een vaste vorm te gebruiken, bespaar je per jaar gemiddeld zo’n negen plastic flessen.

Wil je meer simpele tips om duurzamer te leven? Klik dan hier voor tips voor een duurzamer kopje koffie en hier voor duurzame hobby’s.