Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het klinkt erg futuristisch maar ze zijn er echt mee bezig in Australië: het 3D-printen van klimaatneutrale huizen. Het bedrijf Mirreco heeft platen gemaakt van hennep, die door middel van 3D-printen kunnen worden gemaakt tot vloer, muur en dak. Zij zijn van plan om later dit jaar over te gaan tot de daadwerkelijke productie van de huizen. Het doel van Mirreco is om de bouwindustrie te verduurzamen.  

Mooi optrekje 

De huizen zijn niet alleen duurzaam maar zien er ook erg goed uit. De tekeningen van de huizen zien er erg mooi uit. Een bewijs dat luxe wonen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Voor de productie van de huizen maken zij gebruik van een nieuw soort hennep paneel. Het frame van het huis moet wel worden gemaakt van hout. Het voordeel van het gebruik van hennep, is dat het veel sneller groeit dan hout. Een hectare hennep kan worden geoogst na 3 maanden en dit is ruim voldoende om een volledig huis te bouwen. Massaproductie gaat ook geen probleem worden. Mirreco heeft namelijk een machine die 20 ton hennep per uur kan verwerken.

Duurzaam leven 

De grondstof hennep is niet het enige wat duurzaam is aan deze huizen. De huizen worden ook voorzien van ramen die tevens zonnepanelen vormen. Daarnaast gaat een slimme energiemonitor zorgen voor de verdere vermindering van het energieverbruik. Dit is niet alleen duurzaam maar ook erg goed voor de portemonnee. Na schatting zal het op jaarbasis 1250 dollar aan energie besparen (in Australië). De huisjes zullen worden gebouwd in een dorp met enkel klimaatneutrale huizen. Wij zijn benieuwd naar het resultaat en volgen het op de voet.