Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

10 unieke en duurzame cadeaus voor de feestdagen

Wat geef je nou aan een echte duurzaamheidsfanaat? Het beste antwoord is waarschijnlijk niets, maar wil je diegene toch verrassen met een leuk cadeau tijdens de feestdagen? Dan vind je hier tien duurzame cadeaus waar menig milieubewust hart harder van gaat kloppen.

1. A-journal My Journal Agenda 2022

Wil je een duurzaam cadeau geven aan een echte planner óf misschien juist wel aan een nog niet zo goede planner. De My Journal Agenda 2022 staat vol met week- en maandoverzichten, handige checklist en heel veel ruimte voor notities.

2. Kweekset voor een fruitboom

Kweek je eigen fruitboompje of bessenstruik met dit pakket. Eén van de leukste duurzame cadeaus om te geven aan je vriend met groene vingers.

Je hebt verschillende soorten, zoals een perenboom, appelboom, kersenboom, pruimenboom en een blauwe bessenstruiken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de bomen dood gaan. Zolang je de gebruiksaanwijzing leest, hoef je niet te vrezen

duurzame cadeaus

3. Roestvrijstalen rietjes

Een must-have voor iedereen die graag duurzaam bezig is: roestvrijstalen rietjes! Perfect voor een ontbijtsmoothie, latte met amandelmelk of cocktail.

Deze set komt met acht stuks en twee schoonmaakborsteltjes. De rietjes kunnen ook in de vaatwasser, maar er wordt wel aangeraden om er eerst een borsteltje doorheen te halen.

duurzame cadeaus

4. Pukka Thee Selection Box

De Pukka Thee Selection Box is hét duurzame cadeau voor een theeliefhebber. In deze box vind je negen verschillende biologische kruidentheeën van het merk Pukka. Alle theezakjes zijn van nature cafeïnevrije kruidenthee. Volledig gemaakt van duurzaam verbouwde en 100% biologisch geteelde ingrediënten.

duurzame cadeaus

5. Duurzaam handboek voor de luie tuinier

De titel van dit boek zegt het allemaal: “Duurzaam handboek voor de luie tuinier”. In dit boek vind je adviezen en praktische tips voor een duurzame tuin.

“Want door het aanleggen van je eigen natuurtuin, groot of klein, maak je in één klap je eigen leefomgeving duurzamer, schoner, mooier en groener!”, aldus de schrijfster van het boek.

6. Platenspeler van duurzame materialen

Deze platenspeler is gemaakt van bamboe en gerecycled plastic en aluminium. Hij werkt via bluetooth en bij elk verkocht product plant het merk een boom.

Hoewel een platenspeler een hebbedingetje is, is dit waarschijnlijk wel een van de meest milieuvriendelijke opties in deze categorie. Perfect voor de duurzame muziekliefhebber dus!

7. Jungle speed Eco kaartspel

Bij de Jungle Speed Eco Kaartspel moet je zo snel mogelijk al je kaarten wegspelen. Draait een tegenstander een kaart om waar hetzelfde symbool op staat als jouw kaart? Pak dan zo snel mogelijk de totem. Deze milieuvriendelijke versie van Junglespeed heeft een verpakking in een ECO versie. Het zakje met kaarten is daarnaast gemaakt van 100% biologisch katoen. Leuk om te geven voor een ieder dan van spellen houdt en een leeftijd heeft dat ligt tussen de 7 en 99 jaar.

duurzame cadeaus

8. Oesterzwammen-growkit

Back to nature met deze kweekset voor oesterzwammen! Verzamel je overgebleven koffiedik, meng dit met de sporen en zet het op een donkere, koele plek. Uiteindelijk heb je zo jouw eigen gekweekte oesterzwammen, hoe tof is dat?

De makers van de kweekset proberen mensen de stimuleren om hun eigen eten te groeien. Ook zien ze de oesterzwam als een goede vervanger van vlees en hopen ze de consumptie ervan enigszins te beperken.

9. Duurzaam reizen

Dit boek vertelt jou alles over duurzaam en verantwoord reizen. Denk aan praktische tips zoals een groene paklijst, een stappenplan voor het kiezen van het juiste vervoermiddel en feitelijke informatie over de uitstoot die we maken.

Ook bevat het een aantal prachtige pareltjes binnen Europa zodat je geen last meer hoeft te hebben van vliegschaamte.

10. Duurzame verfkwast van BrushKeeper

Is degene aan wie je een cadeau gaat geven dol op schilderen? Deze duurzame verfkwast van BrushKeeper is de oplossing tegen verharde en uitgedroogde verfkwasten. Je stopt de kwast, zonder het eerst schoon te hoeven maken en vult hem met water als je de kwast langer dan 5 dagen niet gaat gebruiken. Binnen enkele dagen is deze BrushKeeper vanzelf schoon.

11. Herbruikbaar koffiefilter

En last but not least: dit duurzame en herbruikbare koffiefilter. Een goed cadeau voor de groene koffieliefhebber! Dit product brengt je een stap dichterbij een zero-waste levensstijl.

Het filter is gemaakt van biologisch katoen en kun je na het gebruik wassen en laten drogen. Zo verminder je gemakkelijk je dagelijkse afval.

Meer over duurzame cadeaus weten? Lees dan snel hier verder voor de beste duurzame producten. Of vind hier de leukste vegan kookboeken op een rijtje.